Import .geo or .msh file

Mesh generators, CAD programs, and other tools
VVS
Posts: 23
Joined: 30 Aug 2013, 17:43
Antispam: Yes

Re: Import .geo or .msh file

Post by VVS » 09 Sep 2013, 17:38

Hi,

I tried using isosurfaces but it didn't work.

When setting up the simulation such as the heat equation it shows only body 1 although I have defined the surface, and the volume as physicial entities in gmsh.

please help me
VVS

mzenker
Posts: 1946
Joined: 07 Dec 2009, 11:49
Location: Germany

Re: Import .geo or .msh file

Post by mzenker » 09 Sep 2013, 18:08

Hi,

just tried on an old 3D ep file - it works for me.
Try changing the number of isosurfaces (hit ENTER, the click "Apply" after changing it) and the Min/Max ranges (check "Keep"). Set "Surface Style" to "Both".
You might post a downsized ep file here so someone can have a look at it.
If you find all that too tedious you should really try ParaView.

HTH,

Matthias

VVS
Posts: 23
Joined: 30 Aug 2013, 17:43
Antispam: Yes

Re: Import .geo or .msh file

Post by VVS » 09 Sep 2013, 22:05

Hi,

I tried it, it is still hollow.
Could you please PM me your email address or so; the EP file is too big to be uploaded.

thanks
VVS

mzenker
Posts: 1946
Joined: 07 Dec 2009, 11:49
Location: Germany

Re: Import .geo or .msh file

Post by mzenker » 10 Sep 2013, 13:00

Hi,

your case.ep is 370 kB when you zip it, see attachment.
You can view the internal temperature distribution with the following steps:
* Color Mesh -> Mesh Style: Surface, Color Variable: Temperature (This shows the outer cone)
* Edit -> Object Clip planes: set what you need for your cut
* Isosurfaces: Number of Isosurfaces: 10 (hit ENTER), Surface Style: Both, Contour Variable: Temperature, Color Variable: Temperature. Click Apply. Then the internal temperature should be visible.

For use with ParaView, activate the ResultOutput Solver with binary vtu.

HTH,

Matthias
Attachments
case.zip
(369.3 KiB) Downloaded 113 times

VVS
Posts: 23
Joined: 30 Aug 2013, 17:43
Antispam: Yes

Re: Import .geo or .msh file

Post by VVS » 10 Sep 2013, 15:16

thanks a lot!
it works now!

Post Reply