Elmer BUG? reading transfinite surface from gmsh

Mesh generators, CAD programs, and other tools
Post Reply
Limarev
Posts: 1
Joined: 05 Jun 2018, 13:00
Antispam: Yes

Elmer BUG? reading transfinite surface from gmsh

Post by Limarev » 11 Jun 2018, 13:57

Hi,
I'm simulating a drift tube (with special cathode shape) with gmsh, then Elmer and garfield++, according with guide (https://garfieldpp.web.cern.ch/garfield ... er_doc.pdf).
Since drift tube has a big volume (r_wire = 0.015 mm, r_tube = 5 mm,l_tube is so minimal as possible), I have to use transfinite algorithm (transfinite lines, surfaces and volumes). So I have well structured mesh.
Garfield++ requires mesh elements to be only second-order (quadratic) tetrahedral, thats why I do not use "Recombine" option.
But when I import mesh to ElmerGrid or ElmerGUI, mesh reading seems to be bad, i.e. some surfaces disappear. And ElmerSolver results wrong.
But when I'm not using transfintie algorithm, everything is allrigth with mesh reading in Elmer.

Is it a convertation problem of mesh, that has been done with transfinite algorithm?
I attached t2.geo, gmsh log-file and ElmerGUI screenshot.
Image
gmsh version is 2.10.1
Elmer version is 3.0 Mesa 17.2.8 (Vendor: X.Org, Renderer: AMD TURKS (DRM 2.43.0 / 4.4.0-127-generic, LLVM 5.0.0) )
Here what I'm done:
$ gmsh t2.geo -3 -optimize -order 2 > gmsh.log
$ ElmerGUI

I'll be glad for any help!
Attachments
gmsh.log
(27.54 KiB) Not downloaded yet
Screenshot from 2018-06-10 13-00-55.png
(420.88 KiB) Not downloaded yet
t2.geo
(27.54 KiB) Not downloaded yet

Post Reply