Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Discussion about building and installing Elmer
peizn
Posts: 1
Joined: 17 Apr 2016, 10:45
Antispam: Yes

Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by peizn » 09 May 2016, 19:34

Hello,

I opened the ElmerGUI Installation Tester and it says that Elmer is not installed correctly:

Elmer seems to be installed incorrectly on this system
1) Make sure that ELMER_HOME has been set up properly
2) Set ELMERGUI_HOME to ELMER_HOME/bin
3) Set ELMER_POST_HOME to ELMER_HOME/share/elmerpost
4) Make sure that ELMER_HOME/bin is in PATH
5) Make sure that ELMER_HOME/lib is in PATH
6) Executables should be found from ELMER_HOME/bin

Any idea?
Thanks in advance.

Zhengnan Pei

polymer
Posts: 4
Joined: 29 Apr 2016, 10:01
Antispam: Yes

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by polymer » 09 May 2016, 21:48

Hello,

There are some Enviromentvariables which are not set while running the Setup.

On Windows:
To view or change environment variables:
  • 1.Right-click My Computer, and then click Properties.
    2.Click the Advanced tab.
    3.Click Environment variables.
    4.Click one the following options, for either a user or a system variable:
- Click New to add a new variable name and value.
- Click an existing variable, and then click Edit to change its name or value.
- Click an existing variable, and then click Delete to remove it.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/310519

My System:
PATH must include "C:\Program Files (x86)\Elmer 8.2-Release\bin" and "C:\Program Files (x86)\Elmer 8.2-Release\lib"
ELMER_HOME is "C:\Program Files (x86)\Elmer 8.2-Release"
ELMER_POST_HOME is "%ELMER_HOME%\share\elmerpost"
ELMERGUI_HOME is "C:\Program Files (x86)\Elmer 8.2-Release\share\ElmerGUI"

greetings
Kai

Edit:
Attachments
Unbenannt.JPG
Enviroment Variables (Windos 10)
(84.3 KiB) Not downloaded yet

Gary R
Posts: 68
Joined: 12 Apr 2012, 07:23
Antispam: Yes
Location: Long Beach CA, USA

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by Gary R » 12 Oct 2017, 05:37

I'm having the exact same problem but I'm using Kubuntu-17.04 and the setup is completely different than windoze. Would someone please outline the procedure for Linux the way it was done for Windoze.

Please help.

Gary R.

simiaoyang
Posts: 5
Joined: 24 Apr 2018, 17:38
Antispam: Yes

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by simiaoyang » 24 Apr 2018, 18:08

Hello,
I set as what polymer mentioned
but my elmerguitest still shows some wrong information.
And actually I don't know what to set the Path, is that just copy the Home/bin and Home/lib ?



Please help!
Thank uuuuu!
Attachments
elmertest.png
elmertest.png (69.67 KiB) Viewed 1715 times

mzenker
Posts: 1945
Joined: 07 Dec 2009, 11:49
Location: Germany

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by mzenker » 25 Apr 2018, 10:35

Hi,

this message is maybe not that relevant.
Does everything work as it should, i.e. can you start ElmerSolver and ElmerPost from the GUI?
Remark: For postprocessing, ParaView is recommended instead of ElmerPost. It can also be called from the GUI. For that you may have to set the variable PARAVIEW_HOME IIRC.
If you don't get errors in actual work with ElmerGUI, you can ignore those warnings.

HTH,

Matthias

simiaoyang
Posts: 5
Joined: 24 Apr 2018, 17:38
Antispam: Yes

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by simiaoyang » 25 Apr 2018, 21:54

Hi,
Matthias

Thank you for your answer
I can start the Elmersolver, but I can't start the elmerpost from the GUI.
But my paraview doesn't work, so should I set the variable PARAVIEW_HOME IIRC? And set what into ?


Simiao Yang

mzenker
Posts: 1945
Joined: 07 Dec 2009, 11:49
Location: Germany

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by mzenker » 26 Apr 2018, 11:13

Hi,

do you have ParaView (which is a separate software) installed, and can you start it standalone?
To start it from ElmerGUI, you have to set the variable PARAVIEW_HOME to your ParaView installation directory.
IIRC is shorthand for "If I Remember Correctly". ;)

HTH (Hope This Helps),

Matthias

simiaoyang
Posts: 5
Joined: 24 Apr 2018, 17:38
Antispam: Yes

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by simiaoyang » 27 Apr 2018, 14:15

Hello,

I have already downloaded ParaView, but I can't open it standalone.
And when I open the Emlerpost in the ElmerGUI, it always tells 'elmer post input file does not exist'. (Before that I saved the project and Emlersovler worked well)



Thank u
Simiao Yang

mzenker
Posts: 1945
Joined: 07 Dec 2009, 11:49
Location: Germany

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by mzenker » 27 Apr 2018, 14:46

Hi,

you need to install ParaView in order to use it. ;)
If you have problems with ParaView, you may find help at the ParaView website and mailing list.
For ElmerPost compaining about missing file: Do you have a file name with extension .ep in "Post File" in the simulation section (Model->Setup in the GUI)?

HTH,

Matthias

simiaoyang
Posts: 5
Joined: 24 Apr 2018, 17:38
Antispam: Yes

Re: Elmer seems to be installed incorrectly on this system

Post by simiaoyang » 27 Apr 2018, 14:56

Hi,

I have already installed it, but it likes as the picture1.And I don't have any file its suffix is .ep
Attachments
1.jpg
1.jpg (6.64 KiB) Viewed 1652 times

Post Reply